Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, е на официално посещение в гр. Мадрид, Кралство Испания.

В испанската столица главният прокурор Борислав Сарафов ще проведе среща с испанския си колега Алваро Гарсия Ортис. Акценти в разговорите ще бъдат противодействието на трансграничната организирана престъпност, тероризма и нелегалната миграция. Ще се обсъждат и наказателноправни въпроси от взаимен интерес с цел обмен на опит и добри практики по разследвания на наказателни дела.

В българската делегация участват Елена Каракашева, заместник на главния прокурор при Върховна административна прокуратура, и Светослав Василев, ръководител на отдел „Киберпрестъпления“ в Национална следствена служба.

В рамките на посещението българската делегация ще има срещи с ръководствата на Специализираната прокуратура за борба с корупцията и организираната престъпност, Отдела за международно сътрудничество към Главната прокуратура на Кралство Испания, Специализираното звено за борба с киберпрестъпността и Специализираната прокуратура за борба с наркотиците.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук