Започва събаряне на незаконните постройки в ромската Арман махала в Пловдив, съобщи кметицата на район „Северен“ д-р Ина Филипова.
Багерите ще влязат в махалата утре в 10 ч. и ще сринат нелегалните сгради, които никнат като гъби в двата цигански квартала. Преди около две седмици незаконно застроения в момента терен е бил озеленен след ремонт на подземната комуникация, припомниха от районната администрация. След ремонта на ВиК съоръженията върху озеленената площ моментално се е издигнала постройка. На собствениците на незаконния строеж е направено предписание градежът да бъде спрян и премахнат. Изчакахме законния 14-дневен срок по Закона за териториално и селищно устройство (ЗТСУ) и пристъпваме към събаряне, обясни д-р Филипова.

Проблемът с незаконното строителство и чистотата в двата ромски квартала на „Северен“ не е от вчера, коментира д-р Филипова. За жалост нравите на местното население трудно ще бъдат променени. Правим опити да ги приучим поне да почистват сами квартала и да не се допускат появата на незаконни сметища и натрупването на строителни отпадъци, но засега с променлив успех, призна кметицата.

БЛИЦ припомня, че ВиК подменя тръбите в квартала с пари, отпуснати след спечелен проект по програма ФАР. В момента в инфраструктурата на Арман махала се инвестират 800 000 лева за водопроводната мрежа, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив. /БЛИЦ