Страшното знамение на известен наш астролог се сбъдна. Китайската годината на Плъха дойде със земетресение. Мощен земен трус разлюля Турция снощи. Бедствието с магнитуд 6,9 по Рихтер остави десетки разрушени сгради, а броят на жертвите вече достигна 20 души.

Както БЛИЦ писа известният астрологът Филип Филипов, който предсказа атентата на бургаското летище и катастрофалното земетресение в Перник, посочи, че ново бедствие може да ни сполети.

"Земетресение може да разтресе България, Румъния, Турция или Гърция в навечерието или в първите дни на Годината на Плъха, която започва от 25 януари.", гласеше прогнозата на Филипов.

„За съжаление Новолунието на 24.01 показва, че е налице сериозна сеизмична опасност за България, Румъния, Турция и Гърция, като по-специално местата от 23 до 30 източен меридиан са с код оранжево, а от 25 до 28 източен меридиан са с код червено за сеизмична опасност“, уточняваше той.

В Турция продължават вторични трусове със сила от над 5 по скалата на Рихтер. Според специалисти те може да продължат до една седмица.