Бившият министър на икономиката Даниела Везиева е уволнена от шефското място в борда на директорите на БДЖ. Това съобщава OFFNews.

Протоколът ПД-81 за освобождението ѝ без предизвестие е подписан от министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и носи днешна дата.

Интересен детайл е, че в документа няма посочени мотиви. Уточнява се, че освобождаването на Везиева от заеманата длъжност не я освобождава от отговорност.

Самият Събев доведе Везиева в БДЖ само преди три месеца, въпреки че за нея още от времето когато беше служебен министър на икономиката във втория кабинет на Стефан Янев имаше сериозни подозрения, че е изплагиатсвала почти целия си докторат. Впоследствие съмненията не само че се доказаха, но ѝ бе отнета и научната степен.

Приключващото управление на министър Събев в транспортното министерство ще се запомни основно със серия безсмислени кадрови и структурни рокади, пълен хаос и никаква ефективност. В БДЖ не бе пипната нито една от схемите за източване на жп превозвача, а качеството на услугата продължава да е под всякаква критика и допълнително се влошава. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!