Бившата Печатница във Враца беше превърната в руини. Този следобед багерите отброиха последните мигове на славното в миналото предприятие, давало хляб на стотици жители на областния град, съобщиха от Конкурент.

От машините му са излезли хиляди вестникарски броеве, а в масивната сграда на бул. "Демокрация" са били отпечатани стотици хиляди книги. Именно във Враца Христо Калчев избра да отпечата своите романи, които описват възхода и падението на мутрите, наречени по-късно "вулгарни".

Собственикът на терена и сградите Николай Коцев възложи тежката задача да събори сградите на местния предприемач Владилен Кръстев. Наетата фирма се забави с 5 дни, но успя да събори двете здания. Трудностите дойдоха от това, че в основите са вложени повече метали от обикновеното, за да може конструкцията да издържи тежестта на печатарските машини.
 

Собствениците на имота имат намерение да издигнат на мястото на печатницата  модерна жилищна сграда с търговски площи на партера и подземен паркинг, който да реши кризата с местата за платено паркиране на автомобили в центъра на града. Вероятно цените за жилищната площ в новия билдинг ще бъдат софийски.