8 610 лв. събраха на традиционния коктейл в полза на троянското читалище "Наука" в края на миналата седмица. Той се проведе в местния ресторант "Троян Плаза", а негов организатор бе бе настоятелството на читалището с председател д-р Виолета Койновска, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Според програмната шефка на местната тв "Оптиспринт" Красимира Коларова т.г. нетрадиционното в него бе т.нар. правило "дрес код", което задължи участвалите в него общо над 120 бизнесмени, общественици и управници да бъдат облечени в черно и бяло. Гостите, които не спазиха нормата, бяха глобени с 20 лв. или бяха задължени да свалят цветната си дреха. Сред тях бе и кметът на Троян Минко Акимов, който обаче предпочете да свали само червената си вратовръзка. По-сетне той поздрави присъстващите и най-вече културните дейци към читалището в Троян.
Тази година дарителите имаха възможност да прояват добрата си воля чрез дарителска кутия, закупуване на билети за томбола и благотворителен търг. Средства се набираха и чрез караоке изпълнения и платно за рисуване, всеки мераклия за певец или за рисувач обаче трябваше да заплати 20 лв. На коледния бал се предлагаше срещу 5 лв. и атрактивния коктейл "Джуми", дело на местния гимназист Симеон Диков, спечелил национална награда на конкурс за бармани. Коктейлната маса бе обгиржвана през цялото време от ученици от паралелката по ресторантьорство и хотелиерството към СОУ "Васил Левски"- Троян и ръководителките им Иванка Църова и Милена Мартинова. Гергана Димитрова, БЛИЦ