Александър Паталенски, вилнял дрогиран в двора на КАТ-Пловдив, е направил опит да се самоубие. На 3 август, когато е бил задържан в Трето районно, той пробвал да се хвърли през прозореца. Благодарение на бързата реакция на полицаите обаче, Паталенски не успял да осъществи намеренията си, съобщава "Марица". 

Този опит да самоубийство бе повод защитникът на джигита да поиска назначаването на съдебно-психиатрична експертиза. Той намекна за наличие на психично заболяване, което е причина и за действията на Паталенски в двора на "Пътна полиция". 

Прокурор Атанас Илиев посочи, че няма основания за това искане, след това съдът го отхвърли като неоснователно. 

Към момента районните магистрати решават дали да оставят в ареста 49-годишния пловдивчанин. 

Още в началото на гледане на мярката стана ясно, че Паталенски е с незавършено висше образование. Той заяви, че работи за себе си и че доходите му идват извън България. 

„Съжалявам, един миг разсеяност слага край на живота ми. Щеше да бъде най-щастливата ми седмица в живота. Това, което щеше да стане на следващия ден, но се превърна в най-кошмарния и няма да са много още.

Наистина страдам от биполярно разстройство. Това, че са викали медицински екип са глупости“, коментира пред съда Александър Паталенски.

В крайна сметка магистратите решиха да наложат постоянен арест за шофьора Александър, който отиде дрогиран в КАТ-Пловдив да регистрира автомобила си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук