Софийски градски съд отхвърли жалбата на лидера на БСП Корнелия Нинова срещу депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова и ПП ГЕРБ като неоснователна. Това съобщи в профила си във Фейсбук Атанасова.

Съдът е решил също, Нинова да заплати 2091 лв. разноски по делото на Атанасова и 1716 лв. на ПП ГЕРБ.

„Корнелия Нинова, сумата, за която си осъдена ще даря в полза на ВМА, където се лекуваш“, написа Атанасова.

Нинова заведе дело срещу Атанасова за злоупотреба и манипулиране на мнение, а поводът е скандалът, който се завихри покрай външнотърговското дружество „Техноимпекс“, в чиято приватизация е участвала Нинова.

Преди години Нинова заяви, че дружеството е проверявано три пъти, а Атанасова показа писмо, в което на въпрос дали това е така, тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров е отговорил отрицателно.

„Нинова НЕ е проверявана от трима главни прокурори за приватизацията на "Техноимпекс" и това твърдение не е клевета“, посочва Атанасова като извод от делото.

И още:“ Цитираните пасажи от книгата - " КОРУПЦИЯТА", издадена от висшия съвет на БСП през 2001г., в която "Техноимпекс" е сочена за СЪМНИТЕЛНА СИВА СДЕЛКА, част от "бандитската приватизация", а приватизаторите са наречени "партийни парашутисти", "присвоявали предприятия чрез РМД" също не е клевета!“

„Така се прави в правова държава“, допълва депутатът от ГЕРБ.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.