В село Каменово живеят 300 души. Уж село като село, но не е. В него живеят хора веселяци и зевзеци. Не им е скучно, интересуват се от политика, дори световна,пише flashnews.

Идеята да поканят Джо Байдън на събор се родила на 7 ноември м.г. Събрали се 5-6 човека от селото да гледат по телевизията парад в Русия, но парад нямало.

Имало обаче избори в Америка. И тъй като в село Каменово повечето жители поддържат Джо Байдън решили да го поканят на 21 септември догодина, когато е съборът на селото.

Сред инициаторите е някогашният кореспондент на хумористичния вестник „Стършел“ от Сливен Добрин Добрев. За посещението на Джо Байдън в Каменово вече работи инициативен комитет.

Къде се събира той?

„Всяка сутрин в 8 и половина в т.нар. Ганкино кафене (магазинерката се казва Ганка), правим си оперативка докъм 10 часа – обсъждания, идеи“, разказа хумориста Добрев.

В Каменово са планирали да разучат американския химн за гайда и кавал.

С какво ще го гощават?

„Каменово е известно село с бистрия си курбан, никакви подправки. Овче месо и вода“, казва Добрин Добрев, журналист във вестник „Сливенски новини“

Месото за курбана е ангажимент на председателя на местната кооперация. Обещал е пет овце. А майстор на курбана ще е Таньо.

Традиционният събор в селото за първи път се е провел през 42 година, когато е осветена църквата.

В селото не се страхуват от пандемията

Настоящият здравен министър проф. Костадин Ангелов е родом от Каменово. „Няма пандемия тук. Нямаме нито един случай. Проф. Ангелов е от Каменово. Тук коронавирус не може да вирее“, допълва Добрин Добрев.