Общини харчат пари за безсмислени и бутафорни проекти в прилежащите им села под ръководството на селските кметове или кметски наместници. Примерите в цялата страна са стотици. Един от тях е в дунавското село Ясен, община Ново Село.

Тук общинският съвет отпуска 8 хиляди лева за проект. Той представлява нещо подобно на пейка от криви, напукани греди, а отгоре още няколко от същите греди. В допълнение - три декоративни пейчици, опасни за сядане, барбекю и беседка, които струват общо около 800 лева в строителните хипермаркети. За това общината дава 8 хиляди лева. Местни хора се шегуват, че съоръжението прилича на бесило, а не на място за отдих. Мислят, че е нещо, което не е било довършено.

„Видимо е просто усвояване на едни пари. Лично за мен не бих си го купил”, каза пред камерата ни Иво Вергилов, председател на общинския съвет в Община Ново село.

Изневиделица се появи и кметът на селото Стилян Огнянов. Всъщност той е кметски наместник, назначен от кмета на Община Ново село. Мозъкът на проекта, контролирал и изпълнението му. "Ти какво искаш? Ако искаш, да ти сложим хотел със забавления, с проститутки? Да дойдеш да си направиш кефа", обърна се той остро към репортера Васил Иванов. "Слушай, приятелю, ти си слаб репортер. И аз не искам да се занимавам с твите простотии", каза още Огнянов. Според него целият репортаж бил провокация.