Проблемът с разхвърляните боклуци из градовете на страната става все по-голям. Шишета, храни, торби със смет се валят често край контейнерите, а не вътре в тях, пише Глас Нюз.

Ситуацията във Варна не прави изключение, като нееднократно местни жители са се оплаквали от мръсотията в отделни райони.

Гневна табела, закачена до дърво край казани за боклук, призовава варненци към повече съвест при изхвърлянето на сметта.

Посланието е ясно - не изхвърляйте торби извън обозначените за това места. Въпреки че езикът е груб, потребителите на мрежата одобряват инициативата.

Някои даже отбелязват, че на мястото боклуци няма. А според тях това е знак, че от табелата резултат има.

 

 

Вижте някои от коментарите на варненци:

"От четири години живея в село и да ви кажа тук няма такива гледки, така че определението “селяндур” трябва да се замени с “гражданин”, " пише Силвия Б.

"Забележете колко е чисто около контейнерите. Още утре ще поръчам табела и за нашите", добавя Тошко С.

"Чудесна табела, на голяма част от плиткоумните индивиди явно директно трябва да им се каже. Забелязвам как толерантността и задръжките ми вече се изчерпват.. много е снижено нивото в България", много, пише Кристи К.

Бележки, табели и послания в най-различни форми често биват избирани от граждани за решаване на битови проблеми. Понягога дори се използват за заплахи...

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук