Съветът за електронни медии (СЕМ) е започнал разговори за назначаване на и.д. шеф на Българското национално радио след изненадващата оставка на Андон Балтаков. Той депозира оставката си пред регулатора, а вчера уведоми за това колегите си в БНР и обществеността, като посочи лични причини, пише offnews.bg.

Балтаков се е срещнал със СЕМ, за да изложи мотивите си. Председателят на съвета Бетина Жотева е потвърдила, че те са дълбоко лични и уважителни и СЕМ е приел оставката. 

Вчера и днес са проведени разговори с журналистите Силвия Великова и Петър Волгин, които са били поканени да поемат управлението до избора на нов генерален директор. И двамата са отказали. Великова е посочила, че не желае да поема административна работа, а Волгин е пожелал да се съсредоточи върху предаванията, с които е ангажиран.

По всяка вероятност, който и да бъде избран за и.д. директор, той ще е вътрешен за радиото човек. Визията на медийния регулатор е, че в такъв момент ще се работи по-спокойно, ако мястото бъде заето от добре познат на служителите ръководител.

Оставката на Андон Балтаков влиза в сила от 6 август. СЕМ има тримесечен срок да назначи нов генерален директор.