С 5 гласа "за" членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) единодушно откриха процедура за избор на генерален директор на Българското национално радио. Това съобщиха от БНР.


Документите на кандидатите ще се подават до 5 декември, а изслушванията на концепциите ще се проведат на 20 и 21 януари 2020 година. Самият избор ще се състои на 22 януари 2020 година.

Първа точка в дневния ред на днешното заседание на Съвета за електронни медии беше обявяването на процедура за избор на генерален директор на Българското национално радио. До обявяването на процедурата се стигна, след като на 17 октомври членовете на СЕМ прекратиха мандата на Светослав Костов и избраха за временно изпълняващ длъжността Антон Митов - досегашният ръководител на дирекция "Архиви".

Митов може да остане на поста в продължение на 3 месеца, през които тече конкурсът за генерален директор. Основният мотив за прекратяването на мандата на Костов беше безпрецедентното спиране на ефира на програма "Хоризонт" за 5 часа на 13 септември.

Светослав Костов обяви, че ще обжалва решението на СЕМ в съда. Той заемаше поста на генерален директор от края на юни т.г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!