Бургаският общински съветник Бенчо Бенчев е напуснал дружеството „Аркус-сигурност Бургас“. Това става ясно от справка в Търговския регистър, съобщава "Флагман".

Бенчев притежаваше 30% от охранителната фирма, свързвана с Димитър Желязков-Митьо Очите.

В началото на август т.г. двамата се оказаха в един хотел в Истанбул. Това докара на общинския съветник сериозни проблеми, като дори му беше повдигнато обвинение, че е укривал издирвания Желязков.

Месец по-късно – на 7 септември, Бенчо Бенчев е напуснал „Аркус“. Неговите 30% са разпределени между двама души.
14% от дяловете на фирмата са отишли в Георги Дросев, близък на Митьо Очите. Дросев досега притежаваше 20%, а с новата си придобивка вече е с 34%.

Другите 16% на Бенчев са преминали в нов играч. Той се казва Красимир Цветанов Атанасов.

Така Атанасов и Дросев имат заедно точно 50%.

Останалите 50% от „Аркус-сигурност Бургас“ остават в едно юридическо и едно физическо лице.
33% са на „Аркус-сигурност София“, собственост на Валерий Цветков Любенов и Станислав Иванов Господинов.

А другите 17% притежава Иван Владимиров, който е и управител на бургаското дружество. Владимиров е бивш началник на сектор „Криминална полиция“ в областната дирекция на МВР в Бургас.

Припомняме, че преди няколко месеца Димитър Желязков се яви в съда като свидетел по делото „4 you”, водено срещу Божидар Кузманов-Божо Кравата и хората му.

Митьо Очите тогава трудно обясни какво работи. Първо каза, че търси обекти за охрана. В крайна сметка отсече, че бил нещо като менажер в „Аркус-сигурност“. Очите обаче отрече да е скрит собственик.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!