Двоен празник имат в bTV преди Коледа. На практика от петък в медията като програмен директор се завръща Апостол Пенчев, твърди "Марица".

Опитният профи изпълняваше същата позиция доскоро в Нова телевизия, но напусна сензационно преди няколко дни. Като спец с тънък усет успя да я качи еднолично на върха. Пенчев вече "пипа" по съдържанието на bTV, а скоро предстоят сензационни новини, чиито следи вече сме надушили. Апостол редеше преди време и програмата на БНТ. 

Другата сензация е изненадващото посещение на Иржи Швейц, главен изпълнителен директор на телевизията. Чешкият началник се появил без предупреждение в нюзрума. Той прескочил всички шефове и започнал разговори директно с най-нисшите етажи на bTV, за да разбере тяхното мнение за развитието на медията.

Иржи ги зарадвал с добри новини. Чешките собственици не само няма да продават телевизията до НДК, както упорито се говореше. Те смятат да инвестират сериозни пари в разширяването на бизнеса у нас, като това скоро ще проличи в програмната схема.

Всеки момент ще бъде обявен и директор на "Новините" вместо Антон Хекимян, провалил се в опита да стане кмет на София. Фаворит е Ясен Дараков, кореспондент на медията в САЩ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук