Предимно сухо и топло време ни очаква до края на седмицата. Нова вълна топъл въздух ще вдигне температурите и още в ранния следобед днес термометрите ще показват между 23 и 28 градуса.


Извънредното положение у нас пада, но идат още хубави новини

Сравнително по-топло ще е в западната половина на страната. Около крайбрежието ще е прохладно с температури на въздуха между 14 и 17 градуса, а на морската вода – с градус по-ниски.В четвъртък и в петък ще е особено горещо. В следобедните часове в петък температурите ще гонят стойности, близки до летните - около и над 35 градуса в равнините и по поречието на Дунав. По-осезаемо захлаждане се очертава в началото на другата седмица с преминаването от север на юг на пореден студен атмосферен фронт.

Топлият въздух в следващите дни се очаква за втори път тази седмица да увеличи концентрацията на прах от Африка в атмосферата над Балканите. Облакът от запад ще обхване полуострова и ще проникне на север чак до Молдова и Украйна.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната

 


Източник: Нова телевизия