Минималните температури слабо ще се повишат и ще са между 6° и 11°, като традиционно по-ниски ще се задържат в планинските райони и котловините от Западна България – до 2-4°С. В тези райони е възможно да се образуват и слани. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Такава е прогнозата на синоптиците от Meteo Balkans ("Метео Балканс") за съботния ден.

Дневните стойности в събота ще останат почти без промяна и на повече места ще са между 20-25°С, като най-високи ще са над Югозападна България и Дунавската равнина  – до 25-26°С. Доста по-ниски по Черноморието – до 20-22°С. 

През деня времето ще бъде предимно слънчево и ще се затопля. Отново временни увлечения на облачността очакваме около обяд над Западна България, но облачността ще е предимно средна и висока и едва ли ще вали. Ще духа слаб, а в Дунавската равнина и Източна България - до умерен вятър от североизток. 

Времето в планините ще е предимно слънчево и топло. Временни увлечения на облачността очакваме след обяд над масивите от Западна България, но тя ще е предимно средна и висока и валежи не се очакват. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

Времето по Черноморието деня ще започне с ниска слоеста облачност, но през деня облаците ще се разкъсат до слънчево. Температурите постепенно ще се понижат и ще са между 20-22°С. 

Прогноза за Фини прахови частици (ФПЧ) - В сутрешните часове нивата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат завишени. Концентрацията на вредни газове ще е между 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3. 

Времето в София - След полунощ облачността ще се разкъса и ще е предимно средна и висока. Валежи не се очакват. Следобед облачността отново ще се увеличи, но едва ли ще вали. Очакваните минимални температури в столицата ще са между 5-6°С , а максималните ще достигнат до 23°С. 

През следващите 24 часа времето в по-голямата част от Балканския полуостров ще попадат в западната периферия на обширен антициклон, разположен над Източна Европа. Ще се задържи предимно слънчево, но над западните райони от Балканите ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици.

Температурите на полуострова ще се повишават.  

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната