Тони, чиито крака бяха отрязани от влак в Бургас, има повод да се радва на живота и да е щастлива. Години след инцидента Антония е срещнала любовта и след малко повече от месец ще сключи брак. Добрата новина сподели кметът на Бургас Димитър Николов, съобщава Burgas24.bg.

"Има истории, които са пример за това как винаги има надежда, можеш да преобърнеш мрака и да намериш смисъл да продължиш. Вчера получих най-затрогвалата ме някога покана за сватба - на Антония и Божидар.

Запознах се с Тони преди години, в най-отчаяния период от живота й, когато товарен влак прегази краката й. Тя измина дълъг път, за да се справи с тежките травми. Имаше и нашата подкрепа, и подкрепата медиите, и на много хора, трогнати от съдбата й.И ето, че 6 години по-късно, Антония има повод да се радва на живота и да е щастлива. С годеника й Божидар се запознали в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания в ж.к. "Братя Миладинови“. И вече имат вълнения, не само за бракосъчетанието им на 15 юли в “Морското казино", но и за детето, което очакват.

Неотлъчно до младите е и една жена с широко сърце - Марионела Стоянова - председател на Сдружение "Социален център Бургас“.

Засега Антония е преустановила тренировките и спортните състезания по тенис на маса, където постигна значителни успехи. Преди четири години тя стана състезател на бургаския спортен клуб "Джавелин“ и взе златото на последните две престижни първенства по тенис на маса за хора с увреждания. Но е готова да продължи да се развива в този спорт.

Възхищавам се на това момиче! Желая на Тони и Божидар здраве, късмет и успехи във важните събития, които им предстоят. Силата на духа и надеждата правят наистина чудеса", написа Николов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук