Пътен полицай беше заснет в момент на получаване на подкуп, а клипът е направен от шофьора на автомобила, който бил паркирал неправилно на столичен булевард. При проверка служител на КАТ установява, че автомобилът е и с невалиден годишен технически преглед, затова иска подкуп от 50 лева, за да не спре автомобила от движение.  Адвокат Николай Хаджигенов каза пред Bulgaria On Air, че не вижда новина в това.
 

„Новина е по-скоро, ако нямаме корумпиран служител на МВР”, допълни той.
 
Бившият шеф на КАТ Богдан Милчев разказа, че проблемът с корупцията в "Пътна полиция" се е формирал в началото на 90-те години във образуваната среда, която е "силно токсична". По думите му борбата с корупцията сега се прави с импровизация.
 
„Решението е, от една страна, извънсистемен контрол, който да бъде нормативно уреден. От друга страна, българската пътна полиция трябва да промени методите си за проверка и за работа”, подчерта бившият шеф на КАТ Богдан Милчев.
 
Адвокат Николай Хаджигенов обаче не се съгласи с този "извънсистемен" контрол, който, по думите му, не разбира.
 
„Наказателният кодекс предвижда наказания за корупция по-тежки от убийствата. Проблемът е, че у нас с корупцията никой не се бори. Тя не е само в МВР”, допълни още адвокатът.
 
Той беше категоричен също, че в България престъпността не се преследва, а за пътния полицай от последния клип с подкуп, най-лошото, което ще му се случи е да го покажат по телевизията и да бъде уволнен. По думите на Хаджигенов, това ще бъдат единствените последици.