Шеф Токев втрещи с изповед за затвора
Популярният кулинар и водещ на ТВ предаване, беше заловен да шофира с близо 1,9 промила алкохол в кръвта, по-късно получи и ефективно наказание
Шев Токев живее между Германия и България, черпи вдъхновение от Алжир, Франция и Австрия, но продължава да мечтае за Япония.
За първи път е рязал с нож на три и е станал готвач въпреки плановете да роднините му да избере митничарската професия.
Той издаде книга, за да разкаже за всичко това, но и за онези дни в затвора, които промениха живота му.
Популярният кулинар и водещ на ТВ предаване беше заловен да шофира с близо 1,9 промила алкохол в кръвта, по-късно получи и ефективно наказание.
Книгата му започва с престоя му в затвора.
„Когато седнах да я пиша, исках да покажа трудния момент, какви са последствията, и как можеш да ги преодолееш. Исках да покажа как хората не бива да се отказват дори в най-трудните моменти”, коментира в студиото на NOVA Шеф Андре Токев.
„В затвора всичко е по-първично. Няма маски, които сме свикнали да слагаме, не се съобразяваш с даден етикет. По-лесно е да се живее така. Там всичко е първоинстинктно.
Не е приятно да си в затвора, но с хората, с които общуваш там - всеки казва какво си мисли. Трябва и в живота да сме малко по-откровени”, обясни готвачът.
Според Токев всяка личност е човек, с различна съдба.
„Когато разбереш причините, поради които хората в затвора са извършили некоректни неща, започваш да ги виждаш по друг начин. Не трябва да се делят на добри и лоши. Ако човек осъзнае грешката си, трябва да му се даде втори шанс”, каза той.
Той разкри и любопитна ситуация от живота си зад решетките.
"Имаше една фирма, която извозваше останалата храна в затвора за да храни прасета. Те се зарадваха като излизам, защото след като готвех аз не оставаше никаква храна. Когато готвих аз, винаги се редяха на опашка", призна Токев.
Последвайте ни
0 Коментара: