Шев Токев живее между Германия и България, черпи вдъхновение от Алжир, Франция и Австрия, но продължава да мечтае за Япония.

За първи път е рязал с нож на три и е станал готвач въпреки плановете да роднините му да избере митничарската професия.

Той издаде книга, за да разкаже за всичко това, но и за онези дни в затвора, които промениха живота му.

Популярният кулинар и водещ на ТВ предаване беше заловен да шофира с близо 1,9 промила алкохол в кръвта, по-късно получи и ефективно наказание.

Книгата му започва с престоя му в затвора.

„Когато седнах да я пиша, исках да покажа трудния момент,  какви са последствията, и как можеш да ги преодолееш. Исках да покажа как хората не бива да се отказват дори в най-трудните моменти”, коментира в студиото на NOVA Шеф Андре Токев.

„В затвора всичко е по-първично. Няма маски, които сме свикнали да слагаме, не се съобразяваш с даден етикет. По-лесно е да се живее така. Там всичко е първоинстинктно.

Не е приятно да си в затвора, но с хората, с които общуваш там - всеки казва какво си мисли. Трябва и в живота да сме малко по-откровени”, обясни готвачът.

Според Токев всяка личност е човек, с различна съдба.

„Когато разбереш причините, поради които хората в затвора са извършили некоректни неща, започваш да ги виждаш по друг начин. Не трябва да се делят на добри и лоши. Ако човек осъзнае грешката си, трябва да му се даде втори шанс”, каза той.

Той разкри и любопитна ситуация от живота си зад решетките.

"Имаше една фирма, която извозваше останалата храна в затвора за да храни прасета. Те се зарадваха като излизам, защото след като готвех аз не оставаше никаква храна. Когато готвих аз, винаги се редяха на опашка", призна Токев.