"От "Флагман" научавам, че на територията на РУ-Несебър е извършен арест от криминалисти, касаещ двама служители на Областната дирекция по безопасност на храните. Инициалите М.К. и П.А. са ми познати. За съжаление това са мои колеги от самата Дирекция. Няма да направя опит да се свържа с тях по телефона. Не мога да повярвам!" Това заяви директорът на Областната дирекция на БАБХ д-р Георги Митев от кабинета му в Бургас. Д-р Митев изрази недоумение какво правят днес М.К. и П.А. в Несебър.
Инициалите са на мъж и жена от Дирекцията. Именно тези две имена били вписани в специален списък на вицепремиера Валери Симеонов като доброволци в оперативния щаб за противодействие на нарушенията в туризма. Двамата постъпили по собствено желание в щаба, декларирайки, че са готови да работят в извънработно време и през нощта в полза на държавата.

"Това са дългогодишни служители, срещу които до този момент е нямало никакви сигнали за корупция, затова съм шокиран. Те работеха извънредно това лято в екипите за проверка на заведенията за обществено хранене. В хода на преписките, които са образувани след проверките, е нормално прегрешилият собственик на заведение да дойде в Дирекцията за допълнително изясняване на обстоятелствата, но не смятам, че е редно инспекторите да отидат по същата тази преписка обратно в заведението", каза Митев, приключвайки разговора с надежда, че е станала някаква грешка.

Стана ясно още, че контролните органи на ОД на БАБХ са заловени в момента, в който са си тръгвали от ресторанта с 1000 лв. подкуп.