Попълнете търсена ключова дума или фраза

Шефът на Българската агенция за храните поздрави колегите си по случай Деня на ветеринарномедицинския специалист

https://blitz.bg/obshtestvo/sheft-na-blgarskata-agentsiya-za-khranite-pozdravi-kolegite-si-po-sluchay-denya-na-veterinarnomeditsinskiya-spetsialist_news471441.html Blitz.bg

България е пример за борба със заразния нодуларен дерматит

София, България 14 Дек. 2016, 11:04 117 прочита 0 коментара
Изпълнителният директор на Българска агенция по безопасност на храните, д-р Дамян Илиев направи поздравителен адрес по случай Деня на ветеринарномедицинския специалист. По думите му, тази година е била година на изпитание за ветеринарните лекари в България.
Ето какво пише в поздравителния адрес: 
 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,  
 
За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по случай днешния празник - Деня на ветеринарномедицинския специалист. „Нашия празник“, когато празнуваме заедно с нашите колеги, избрали да тръгнат по пътя на ветеринарната медицина.
 
Тази година беше година на изпитание за ветеринарните лекари в България. Бяхме изправени пред голямо и ново за нас предизвикателство, каквото е заболяването Заразен нодуларен дерматит. Ние заедно успяхме да се справим с него. Заедно с министър Танева инициирахме промяна на законодателството в Европейския съюз, която вече е факт. Ще си позволя да цитирам еврокомисаря по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис, който заяви, че България е пример за борба с това заболяване. Колеги, благодаря Ви за професионализма!
 
Продължавайте да бъдете отдадени на професията. Нашата работа е да бъдем полезни на обществото. Грижейки се за здравето на животните ветеринарния лекар осигурява безопасността на цялата хранителна верига.
 
Желая здраве и благоденствие на Вас и Вашите семейства.
 
Честит празник!
 
Д-Р ДАМЯН ИЛИЕВ
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР БАБХ

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам