Директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски и ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова присъстват на огледа на местопроизшествието в центъра на Ботевград. Както вече БЛИЦ информира след ожесточена престрелка тази нощ там един мъж бе убит, а друг ранен.
Те направиха изявление пред медиите, което може да видите в прикаченото видео.

"В 23 часа получихме сигнал за възникнала стрелба в центъра на Ботевград. незабавно е реагирано с полицейски патрули и е установено едно лице, което е починало на място, другото лице е транспортирано с лични автомобили до "Пирогов"", съобщава Христо Терзийски.

На въпрос дали на този етап може да се установи дали действително убитият е Владимир Пелов, Наталия Николова отговори: "На този етап се извършва оглед в присъствието на съдебен екип от София, изясняваме самоличността, във вещите на трупа не са намерени документи за самоличност, на този етап не може да се установи дали това е той или не."

Както се уточнява, на местопроизшествието са намерени оръжия, предполага се, че стрелбата е възникнала между Пелов и Марио Панчев, който е откаран в "Пирогов". В момента лекарите му извършват операция.

"Многократно криминално проявен, тепърва ще се изяснява какво се е случило", коментира още Христо Терзийски.

Още от видеото може да видите ЕТО ТУК 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ