Директорът на Областната дирекция на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев коментира пред агенция БЛИЦ до къде е стигнало разследването, което провеждат заедно с прокуратурата в Дома за стари хора в града под тепетата.

Преди ден в социалното заведение са проведени разпити, иззети са документи, продължава разплитането на случая и събирането на доказателства за гаврите, побоищата и грозното отношение на част от персонала към хората от третата възраст. Районна прокуратура ще изнесе подробности след като до ден-два приключи проверката. 

С комисар Рогачев говорихме още и за реализираните акции и разкритите тежки престъпления от както той заема длъжността ченге №1 на областта. Доброто взаимодействие и с Районна, и с Окръжна прокуратура дава очакваните резултати.

Разкрита беше крупна измама на жена, която е прибирала пари на хора, искащи да се пенсионират и е ощетила НОИ с огромна сума пари, на психиатърка, която е източвала НЗОК, на служители на ДАИ, които бяха арестувани, на закопчания служител на МВР, на двама, които да предлагали подкупи на полицаи, на акциите по линия на пътната безопасност.

Рогачев даде пример с такава преди дни, в която бяха арестувани 21 пияни и дрогирани шофьори. 

Най-висок процент на тежки катастрофи има по главните пътища, на магистрала "Тракия" и в самия Пловдив. През изминалата година жертвите на катастрофи в областта на 62. Работи се первантивно, за да се избегне през настоящата година големия процент загинали и да се предотвратят тежки мелета.

Старши комисар Рогачев припомни още, че през миналите години в Пловдив е имало няколко поръчкови убийства, но през 2019-та няма нито едно такова. Убийствата са 8, те са битови и всички са разкрити. 
 


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ