27 души са преминали през спешното отделение на болницата в Шумен. Това обясни пред БЛИЦ директорът на лечебното заведение д-р Атанасов Атанасов. Той разкри, че състоянието на някои от пациентите е изключително тежко.
9 от пристигналите ранени от Хитрино са оставени за лечение в болницата. Всички те ще бъдат оперирани в шестте отделения на болницата. „Поразила ги е ударната вълна”, обясни д-р Атанасов.
 

Повечето от пострадалите са с травми и фрактури на крайниците, ребра и т.н. Трима са на изкуствено дишане. Те са в критично състояние.
 
„Те са множество фрактури на крайниците, с обгаряния и буквално са обезобразени лицата им”, каза той. Причината са стъклата, които са се счупили от ударната вълна и парчета от тях буквално се забили в телата и лицата на пострадалите.
 
5 души са откарани във Варна с реаномобил. Четирима от тях са откарани във Военна болница във Варна. Те са а възраст между 20 и 50 години, с изгаряния между 15 и 25%, обясни директорът на Военна болница във Варна д-р полк. Ивайло Въжаров.
 
Те са с опасност за живота, тъй като са с обгаряния, а и са вдишали отровни газове.
 
Петият пострадал е настанен в УМБАЛ „Света Марина” с много тежка травма на лицето – бил без две очи.
 
Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ