Трабант в класическия светлосин цвят събира погледите до един двор в пазарджишкото село Дебращица. Машината има спортна червена лента, която започва от предния капак и минава през целия таван, пише "Марица".

Напомня на спортните ленти на автомобили като „Шелби кобра” или „Додж Вайъпър”.

На предния капак със спрей се набива в очи надписа „*uck police”. Вместо номер, трабантът носи табела „Автогара Синитево”.Предстои му голям тунинг и ще стане неузнаваем, каза стопанинът му Христо, който иначе работи като програмист. Колата е стояла под един сайвант преди той да я купи.

В движение е, но има нужда от голям ремонт. Все още номерата й са в полицията. Христо обещава да й направи ниски брони и ще я боядиса в искрящо светлосин цвят.

„Смятам аз да се занимавам с всичко. Правя колите и моторите на много приятели”, казва Христо.

В двора на компютърния програмист има и една истинска мотолегенда – мотоциклет „ИЖ Планета 3” от 1971 година.„Купих го от собственик в смолянско село. 350 кубически сантиметра – двутактов двигател. Мощността му е около 30 конски сили”, обяснява той.Сменил е километража и е стегнал двигателя, който е оригинален. Двата ауспуха са оформени от руските дизайнери като имитация на реактивни двигатели.

Третата гордост на Христо е гордостта на българското машиностроене - мотопедът "Балкан".