Попълнете търсена ключова дума или фраза

Шофьор и контрольор в градски автобус се изгавриха грозно с деца на студа

https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/shofor-i-kontrolor-v-gradski-avtobus-se-izgavrikha-grozno-s-detsa-na-studa_news713272.html Blitz.bg

Виковете са толкова силни и толкова грозни, че един от пътниците моли шофьора да не крещи на децата

Варна, България 05 Дек. 2019, 14:56 2963 прочита 3 коментара
Родители от Варна съобщиха за крайно неприятна ситуация, при която децата им са били принудени да мръзнат на автобусна спирка, тъй като шофьор на автобус отказал да ги качи. Освен това водачът крещял и обиждал младежите. Ето какво споделиха те пред Varna24.bg:

"Неприятна случка бележи сряда вечер - 4 декември, във Варна. Автобус на Градски транспорт Варна ЕАД по линия № 409 пътува в посока към Варненски свободен университет "Черноризец храбър" в студената, ветровита и тъмна вечер.

На спирката, при температура от 1°, силен вятър и тъмнина, чакащи деца желаят да се качат на автобуса.

Шокиращо обаче шофьорът на автобус с регистрационен номер "В 8699 НХ" заявява, че имал 15 минути почивка и няма да качва никого, тъй като има още една спирка, след което автобусът трябвало да спре и след това да се върне от другата посока на тази спирка.

Децата, предимно млади момичета, казват, че автобусът е закъснял и умоляваха шофьора и контрольора да ги пусне вътре, защото навън е изключително студено и са премръзнали.

На чисто човешката молба, при наличие на други пътници в автобуса, които са там така или иначе, шофьорът отказва. Нещо повечето, той отвръща с ужасяващо грозни крясъци и викове, независимо че децата по абсолютно никакъв начин нито са се заяждали, нито са го провокирали, нито са повишавали тон.

Виковете са толкова силни и толкова грозни, че един от пътниците моли шофьора да не крещи на децата, защото няма това право. Кондукторът се намесва и пита пътника дали е адвокат и го пита с какво право се намесва, държейки му сметка.

От децата успява да се качи само едно, другите остават да мръзнат на спирката при студ, тъмнина и брулещ вятър.

Кондукторът и шофьорът продължават агресивно да се държат към едно дете - момиче, на което му заявяват, че е трябвало да му вземат сега двоен билет за една спирка повече - т.е. 4,20 лв., ако трябвало да спазят правилника.

Момичето е тотално стъписано от вербалната агресия към нея. Тук е важен момент да се отбележи, че това не е стандартният маршрут на автобуса, но маршрутът е променен заради ремонт на съседна улица. Спирката на университета е стандартно последната спирка по подразбиране, децата нямат вина за ремонта на съседната улица, заради който е променен маршрутът.

Макар и да е морално укоримо оставянето на децата да мръзнат на спирката, то е на границата със закона - крясъците, които бяха отправени към тях.

По видимата възраст на шофьора, когато тези деца завършат, ще дойде неговият ред да върви към пенсиониране. Изключително жалко е, че пенсионната система на България е такава, че пенсионерите реално се издържат от работещите в момента.

Още по-жалко е, че тези деца масово мечтаят да се махнат от България след като завършат и да живеят в страна, в която възрастни мъже не нападат беззащитни млади момичета и жени, хора в неравностойно положение и възрастни хора.

Пушенето на цигари от страна на шофьорите, говоренето по телефона и извършването на множество нарушения на Закона за движения по пътищата, включително каране с превишена скорост, неправилни изпреварвания и много други са добре известни на всички.

Жалко е, когато на фона на тези нарушения се гледа буквата на правилника, за да не се качат едни премръзващи деца, чакащи закъсняващия си автобус.

Жалко е, че в държавата, в които се отричат международни харти за защита на децата, жените и хората в неравностойно положение от насилие, едни самозабравили се Бай Ганьовци могат да атакуват, макар и вербално, толкова жестоко и толкова брутално беззащитните деца - бъдещето на България.

За всички онези, които са свидетели на насилие, дори вербално - не стойте безучастни, а реагирайте, утре това могат да бъдат и вашите деца!".

3 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам