Ревнив шофьор от градския транспорт в Асеновград получи присъда, след като превърна живота на приятелката си в ад.  Отношенията между двамата започнали през месец юни 2019 г. и продължилиоловин година - до месец януари 2020 г., съобщава "Марица".

Поради непоносимата ревност която изпитвал шофьора към жената и честите скандали по този повод, отношенията им бързо се влошили и тя пожелала да се разделят.  Заявила, че не желае да се виждат повече и да идва в дома й. Това още повече озлобило рейсаджията и започнал да я тормози по телефона, като й изпращал непрекъснато съобщения с обидно съдържание. Жената блокирала номера му. 

Тормозът обаче продължил. Винаги когато видел или я срещнел, той спирал автобуса и през прозореца я обиждал на висок глас, както и отправял нецензурни обръщения.

Веднъж шофьорът опитал да стопли отношенията с приятелката си. Отишъл до дома й, а тя го пуснала, за да поговорят. че искал да поговорят. По време на разговора обаче, отношенията им отново ескалирали, тъй като рейсаджията бил обладан от ревност, започнал да я обижда и изпаднал в ярост, като й нанесъл два-три юмручни удара по лицето.

Тя успяла да се обади на тел.112, за да потърси помощ, а когато видял, че звъни по телефона и съобщава на полицията, шофьорът избягал. За инцидента и за нанесения и побой пострадалата съобщила по телефона на двете си дъщери. Жената посетила болница, след което била освидетелствана. 

След този инцидент, рейсаджията продължил да превръща живота й в кошмар. Шпионирал я, обиждал я многократно на публични места, на три пъти през различни интервали от време пукал гумите на колата й, мажел я с грес, звънял й по телефона и я обиждал чрез електронни съобщения. Във връзка с тези действия били образувани отделни наказателни производства.

Няколко месеца по-късно шофьорът прелял чашата. Жената била седнала на кафе с дъщеря си и приятелка.  В този момент ревнивецът карал рейс по същата улица, като маршрутът му преминавал в непосредствена близост до мястото, където били седнали трите жени.

Виждайки бившата си приятелка,  спрял автобуса и през отворения прозорец започнал да вика срещу нея на висок глас „К**во мръсна“. Всички присъстващи в заведението и в автобуса чули обидните реплики и започнали да се обръщат и да оглеждат жената, което я накарало да си плати сметката и да напусне заведението. Почувствала се изключително унизена и засрамена от обидните реплики отправени срещу нея на публично място и пред други хора.

В крайна сметка магистратите определили едно общо най-тежко наказание за горните две престъпления, а именно глоба в размер на 2000 лв. Освен това шофьорът трябва да плати и обезщетение в разметр на 2200 лв. на жената. За снегова сметка са и разноските по делото в размер на над 1100 лв. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук