"Страхотно паркиране". Така асеновградчанин определи  - с обичайната доза ирония, постъпката на водач, който открил неразрешено място за белия си джип. На снимки, разпространени във Facebook, се вижда машината, която е "кацнала" на пешеходна пътека в Асеновград.

Случката от ул. "Генерал Дендевил" привлича вниманието на минаващи пешеходци, които решават да я направят и достояние на своите съграждани - разпространянайки кадрите в социалните мрежи. Нарушението привлича вълна от шеги и предложения, но и сериозен брой граждани, които оправдават постъпката на водача, пише GlasNews.bg.

Според някои асеновградчани въпросната "зебра" се използвала рядко, а улицата била широка. Други не са съгласни с тях, припомняйки, че паркирането на пешеходни пътеки подлежи на санкции. Под публикацията се формира своеобразна дискусия , в която се намесва и мъж, който твърди, че джипът е негов.

Вижте някои от мненията, провокирани от случката:

"Поне да беше оставил вратите отворени, за да могат да минават пешеходците", пише Борислав М.

"Колата е моя! Тая група трябва да я прекръстите на "Плювалника на Асеновград"! Само хулите. ОК сгрешил съм, затова си има органи на реда, обадете се там. Вместо анонимници да публикуват и другите да плюят. ... Минете ми и през капака, ако искате! Тя си има каско", гласи част от коментар под публикацията.

"Като гледам бутат се пешеходците. Те пешеходците дори не използват вече пешеходните пътеки. Я по-спокойно, по-вероятно е куче или коте да мине през нея", пише Денис В.

"Не пречи на движението", смята Стефан Б.

"Проблемът са дългите години, в които се позволяваше безразборно строителство на големи сгради, без обезпечаване с паркоместа и гаражи", коментира асеновградчанка.

Припомняме, че според Закона за движение по пътищата неправилно престояване или паркиране в зоната на пешеходна пътека се наказва с глоба от 50 лева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук