Изключително грозна сцена се е разиграл пред пловдивски блок днес сутринта. Екип на Спешна помощ е извикан на адрес в "Смирненски" по сигнал за жена в тежко състояние, пише "Трафик".

Шофьорът на линейката отказва категорично да помогне да бъде свалена пациентката, въпреки че е изрично помолен от лекарката в екипа и от съсед във входа. Това разказа съседът, който също е бил отзован да помогне. 


Всъщност шофьорът на линейката демонстрира не просто пълна апатия към случващото се и съдбата на жената, но и се държи арогантно обяснявайки, че на него това не му е работа. На въпрос дали просто от човечност не е редно да откликне, мъжът не отговаря, а съветва съседа да отива да сваля жената, ако ще я сваля. Всъщност шофьорът се интересува единствено от това да не бъде сниман и заплашва със съд. 

Циничното поведение към здравето на една жена и демонстрацията на всякаква липса на хуманното отношение се разиграва днес в пловдивския квартал "Смирненски".

Лекарки преглеждат пациентката в апартамента, очевидецът е помолен да помогне да свалят жената до линейката. Лекарка от екипа моли шофьорът да бъде викнат поне до първия етаж "да даде една ръка". Той обаче си стои до носилката долу на улицата и не желая да помръдне. 

"Така ли си вършите работата. Ето на такива хора трябва да разчитате в България", казва свидетелят на грозната случка.