Поредна опасна ситуация по пътищата на страната. За нея информация откриваме в мрежата. От друг участник в движението, който се е разминал на секунди от идващия в насрещното "Мерцедес".

Ситуацията се развива на път в Ловечко.

Мъж и неговото семейство се предвижват, когато на завой изкача черен автомобил, предприел нерегламентирано изпреварване.

За щастие водачите успяват да избегнат удар.

Но Цветан Василев решава да не остави това така и тръгва след мъжа с "Мерцедеса". След няколко километра попада на патрул, на който пококазва записа. Той пише, че ще подаде и жалба в КАТ-Ловеч.

"Ако си решил да се правиш на велик шофьор, отиди на писта. Не си тествай възможностите там, където си возим децата!", обръща се мъжът към водача с черния джип.

Кадри от опасната ситуация може да видите във видеото, споделено от Василев:

Едва вчера в страната стана поредният шокиращ инцидент на пътя.

Сутринта при катастрофа на Околовръстното шосе загина френски граждани, а двама души бяха ранени - французойка и българин. Според очевидци 39-годишният мъж, предизвикал катастрофата, е карал с висока скорост. Колата, в която е бил загиналият и ранените се е движела по правилата. Малко-по късно през деня се оказа, че мъжът, предизвикал катастрофата е с десетки провинения на пътя.

През вчерешния ден стана ясно, че МВР пуска допълнителни автопатрули по основните пътни артерии, за да осъществяват линеен контрол, съобщи инспектор Слави Лазов от отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“.

МВР пуска още патрули по основните пътни артерии

Те ще следят за груби нарушения на пътя и агресивни водачи.Причината са регулярните действия на полицията при празничните и почивните дни за контрол по републиканската пътна мрежа и автомагистралите.

А може би освен засилен контрол, трябва и промяна в поведението на самите водачи?

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук