Междуградски автобус от Велинград за Пазарджик преминава през технически преглед заедно с пътниците. След проверка се оказва, че фирмата собственик на автобуса е шампион по актове за техническа неизправност. 
На 2 ноември в 16 ч. по разписание от автогарата във Велинград тръгва автобус за Пазарджик. Потегля обаче към пункт за технически прегледи. Пътниците са стъписани, съобщава bTV. 

„Той ни обясни, че има работа и трябва да отидем до едно място. Все пак ние разчитаме на този час, имаше хора, които слизат на автогарата, гонят други автобуси”, разказа пътничка. 

„Автомобилна администрация” започна проверка, а от фирмата превозвач отказаха  коментар. 

На 300 метра от автогарата има пункт за технически прегледи. Оказва се, че  той е на собственост на фирмата собственик на автобуса.

„Автобусният шофьор по негови обяснения казва, че той не видял, което мен дълбоко ме съмнява,че в автобуса са се качили трима души”, посочи Владимир Добрев от „Автомобилна администрация” – Пазарджик.

Проверката установява, че превозното средство е изпълнявало курсове без валиден технически преглед повече от 10 дни, а от началото на годината фирмата е санкционирана 8 пъти.