В Търговищка област са засечени водачи, шофирали със 149 км/час извън населено място и със 108 км/час в населено. Те са установени при превантивна полицейска операция за безопасност на пътя в празничните дни, съобщават от ОД на МВР.

Установени са и осем водачи, управляващи след употреба на алкохол.

Основният акцент е бил превенция на управлението от водачи, употребили алкохол или шофиращи под въздействието на наркотични вещества, както и на управлението на неправоспособни. Паралелно е наблюдавано и за водачи с рисково поведение на пътя.

За периода са установени трима водачи, управлявали с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила. Униформените са установили и още петима други, седнали зад волана пили, макар и с по-малко алкохолно съдържание в издишания от тях въздух - между 0,5 и 1,2 промила. Съставени са общо 8 акта за установяване на
административно нарушение.

Най-значителните превишения от страна на водачи на максимално допустимата скорост, установени по пътищата на областта по време на полицейската операция, са: 108 км/ч в населено място при максимално допустима скорост 50 км/ч, и 149 км/ч извън населено място при ограничение до 90 км/ч., допълват от Дирекцията.