Със затоплянето на времето едно неприятно явление все повече започва да дразни шофьорите. Много хора предпочитат придвижването с електрически тротинетки по улиците, но това съвсем не се харесва на водачите на четири гуми, пише Глас нюз бг.

Една случка започна да напомня за това, което предстои съвсем скоро – тротинеткаджиите. Две деца поставиха шофьор в опасна ситуация на кръгово в Сливен. Младежите без особено да се огледат пресичат пътя на колата, като за щастие не се стига до инцидент.

Звук на натиснат клаксон е подаден за хлапетата, които невъзмутимо продължават по пътя си. Коментиращи кадрите, публикувани във Facebook, са на мнение, че трябва да има глоби.

„Това е всеки ден по всяко време... Надпревара с тротинетки и велосипеди по тротоари, главна улица, булеварди и т.н. Не само деца, но и възрастни карат. Няма кой да ги спре, те са "привилегировани" да карат, където им харесва,“ коментира жител на града.

„Гледам и незная как да започна да коментирам тая родителска простотия, която са допуснали с децата си. Другия път може да не попаднат на такъв отреагирващ шофьор, а да са под колата,“ написа жена.

„Нямат работа на платното за шофиране.“

„По-зле ще става, идва пролет и лято. Тогава са в разгара си! Но в случая са бързали за училище.“

„Така и не приеха едни правила за тези тротинетки! Я една хубава глоба за родителите и самите те ще ги приберат в мазетата.“

„Веднага клипа да бъде занесен в кат и да бъдат глобявани, както от клиповете, на които карат с 200!“

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук