54-годишна жена от Благоевград е нападната и жестоко пребита от мъжа си. Малко преди 23,00 часа на тел. 112 е подаден сигнал, че Н. Димитрова е пострадала при падане и има болки в областта на гръдния кош. Спешен екип пристигнал на място, оказана й е първа помощ и предвид опасността от сериозно нараняване на белия дроб е транспортирана с линейка до болницата, пише struma.bg.

След лекарския преглед е установено, че жената не е паднала, а има травми по тялото от нанесен побой. При направените изследвания в образна диагностика е установена контузия на ребро. Веднага е подаден сигнал в ОД на МВР - Благоевград. На място в болницата пристигнали служители на реда, снети са обяснения от пребитата жена. Децата й до последно твърдели, че не е нападната, за да предпазят бащата. Те пояснили, че майка им наскоро била изписана от болница след усложнение от вирусна инфекция.

Това е първият случай за тази година на жертва на домашно насилие. Служители коментираха, че заради срам и страх често жертвите на домашно насилие отказват да депозират жалба в полицията, както е в конкретния случай.

Всички пострадали при побой жени и деца могат да подадат сигнал на тел. 080018676, както и на единния европейски тел. 112.