Ценовият шок на продуктите у нас вече започва да се разгаря с пълна сила. Читател на БЛИЦ разкри каква метаморфоза се е получила само за два дни с цената на много актуален плод в момента.

"В неделя си закупих лимони от кварталния хранителен магазин от населено място край София. По това време килото вървеше по 4 лева", разказва гражданинът.

Призив на БЛИЦ! За Бога, братя и сестри търговци, не вдигайте цените!

Какво било неговото учудване, когато днес (вторник) отново решил да се запаси с лимони, но цената им вече била нараснала на 6 лева килограма.

"Увеличението е с 2 лева, само за два дни. Това е невиждано. Като попитах собственичката на магазина, защо се получава така, тя ми обясни, че не е виновна, а скокът на цените идва от борсата", допълва шокираният мъж.

Проверка на БЛИЦ установи, че и на други места в столицата увеличението на цените на плодове и зеленчуци е огромно и то само за часове.

Още вчера медията ни призова всички търговци в страната да спрат да печелят от тревогата на българския народ заради коронавируса и да не вдигат пъти цената по изкуствен начин на медикаменти и продукти, без които не можем да живеем.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!