Всички сме в шок. Голямо напрежение има. Тия от махалата да ги махнат е най-добре, това не са хора. Това заяви съседка на убиеца и жертвата му в Дъбово за presstv.bg. 

Възрастната жена разкри какви са двамата участници в кървавия ужас, завършил фатално:

"Убиецът е комшия, през къща от нас. Нямам си на представа защо това момче така е постъпило. Толкова е културно и възпитано. Винаги поздравява, като минава покрай нас. Не знам как е допуснало това нещо да стане", добави тя.

"Сигурно нещо е станало, за да постъпи така. Комшията пък е толкова тих и кротък човек. Не знам просто", завърши жената.

Дружа жителка на селото също сподели мнението си за починалия мъж в Дъбово: 

"Убитият беше много добър човек, възпитан. Никога не е влизал в пререкания", заяви тя.БЛИЦ припомня, че 74-годишният Илия Хайверов е бил брутално убит от 24-годишен съсед. Инцидентът е станал на 4-ти декември в мъглижкото село Дъбово. Тялото на убития е намерено след ден от неговия син с порезна рана на врата.  

Убиецът живее на същата улица в селото. Комшиите са потресени от случилото се. Прокуратурата ще изнесе повече подробности за инцидента на 8-ми декември.

В хода на образуваното досъдебно разследване станало ясно, че от жилището липсват портфейла на заклания мъж с намиращи се вътре двадесетина лева  и мобилният му апарат.

Според патоанатомите смъртта е настъпила следствие дълбока прорезно – прободна рана в шията, която най-вероятно е направена с парче от разбитото стъкло на прозореца.

На първоначалния разпит задържания Иван Кехайов, който до сега е непознат на криминалистите, е направил частични признания, като заявил че убийството е станало при сборичкване между него и Хайверов.

Това е пореден случай на убийство в Дъбово, където живеят около 1 100 души, припомнят местните, които не са забравили че привечер на 11 януари през 2018 година 39-годишна тяхна съселянка с психични проблеми уби с дърво 74-годишната си майка.

Убийцата твърдяла, че родителката й се спънала по стълбите и починала, но патоанатомите установили, че фаталната рана на главата е от удар с цепеница. Извършителката Лора Г. е настанена в психиатрично заведение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!