Няколко обиска в домовете на лица, около полицайката Симона Лулеова, проведоха ченгетата от ПУ на МВР - Разлог след сензационния арест на 25- годишната служителка на 7-мо столично управление, съобщава Struma.com.

При обиските в няколко къщи, в разложкото село Баня, са иззети мобилни  телефони електронна везна, нужна при разфасоване и дозиране на наркотика. След претърсванията  е задържан и  Мирослав К. от село Баня. Каква е връзката му със Симона, или близки до нея лица, ще установява разследването.

Припомняме, че Симона Лулеова бе задържана около 14 часа в събота, при проверка в багажника на личния и автомобил Фолксваген, под резервната гума, е открит плик с близо 500 грама канабис. Срещу Лулеова е повдигнато обвинение за притежание на канабис, престъпление, което предвижда до 6 години затвор и глоба до 10 000 лева. Според нейни близки канабисът и е подхвърлен, дали това ще се окаже вярно ще докажат експертизи в хода на разследването.

Случаят продължава да се изяснява. Кои са лицата, с които е говорила Симона преди ареста си, имат ли отношение към намерения в колата и канабис, има ли връзка с наркотиците побоят над брат и преди седмица

Припомняме, че братът на Симона е в Пирогов със счупена челюст след побой, за който семейството посочи виновен разложанин.

Хронология на престъплението

Около 14:00 ч. в района на Разлог е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“. Шофьорката се легитимирала със служебната си карта на полицай от столичното Седмо РУ, но колегите й не се впечатлили и извършили проверка на автомобила.

В багажника е открит пакет със суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на марихуана с тегло около 478 грама. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Благоевград.

Канабисът е бил не е в един, а в два пакета, скрити под резервната гума, твърдят от прокуратурата. След откриването на наркотика на място е отишъл дежурен прокурор и следовател. По случая е образувано досъдебно производство за държане на половин килограм канабис. Полицайката Симона Лулеова задържана за 24 часа. 

„За момента нямаме информация от МВР дали е резултат от оперативна разработка, но според мен е логично да е точно така, защото наркотикът е намерен в багажното отделение под резервната гума. Тя най-вероятно е била сигурна, че след като се легитимира със служебната си карта, няма да последва проверка. Не е тествана за наркотици, тъй като е отказала. Престоят й в ареста е удължен на 72 часа. Предстои да бъде направено искане в съда за определяне на най-тежката мярка „задържане под стража“, заяви ръководителят на Районна прокуратура – Благоевград Борислав Ковачки, цитиран от Struma.bg.

Симона Лулеова започнала работа преди около 2 години в 7-о РУ – София в сектор „Охранителна полиция“, в момента е и студентка по „Право“ в ЮЗУ. Има 5-годишно дете, с бащата на детето не живеят заедно от няколко години. Тя се изнесла да живее в София заедно с нейната сестра близначка. Имат и брат, който бил диджей.

Техен баща е бившият полицай от „Транспортна полиция” Иван Лулеов от разложкото село Баня, който преди 10 г. застреля крадец при самоотбрана. Инцидентът с полицая и двама роми, крадци на кабели, стана на 23 март 2013 г. около 23.30 ч. 49-годишният тогава Лулеов работил като старши полицай в сектор „Охранителна полиция“ на пловдивското поделение на Транспортна полиция.

Получил сигнал, че е извършена кражба на кабели в района на жп спирка Г. Ковачев и тръгнал да види какво се е случило. Установил, че двама роми са задигнали около 70 метра меден проводник, който осигурявал безопасността на преминаващите автомобили през близкия прелез. При вида на полицая единият от крадците – Николай Иванов, извадил брадва и замахнал към служителя. В условията на неизбежна отбрана Лулеов стрелял веднъж с пистолета си и крадецът паднал мъртъв на земята.

Срещу транспортния полицай бе образувано дело първо за умишлено убийство. Окръжен съд – Благоевград отхвърли искането на прокуратурата да бъде задържан под стража и го пусна под парична гаранция от 5000 лв. След това бе обвинен за причинена смърт по непредпазливост, като на три инстанции съдът го оправда. Окончателното решение е на ВКС от 2017 г. Съдебните му разноски от 10 000 лв. бяха поети от партия „Атака“.

След оправдателната присъда Лулеов заведе дело срещу прокуратурата заради претърпени неимуществени вреди вследствие на неоснователно повдигнатото обвинение. Той твърдеше, че бил унизен пред обществото и близките му, изпитвал страх и безпокойство, преждевременно се пенсионирал, притеснен бил как ще издържа трите си деца, изпитвал и страх от близките на починалия. Заради изживените притеснения съдът постанови да бъде обезщетен с 15 000 лв.

Полицаят Ив. Лулеов осъди прокуратурата на 15 000 лв. заради неоснователно обвинение

Иван Лулеов има две дъщери близначки и син и като че ли семейството им е „урочасано“, защото проблемите ги връхлитат един след друг.

Преди 2 години близначката Силвия е пребита от травестит в София. През октомври 2020 г. красивата Силвия била на гости при свой познат в блок в столицата и на излизане била причакана от травестит, влюбен в младия мъж. Без всякакви обяснения травеститът се нахвърлил върху нищо неподозиращото момиче с юмруци по лицето, явно с намерение да я обезобрази, защото я удрял безпощадно. Силвия е спасена от съседи, чули виковете й за помощ.

„Не съм добре, избити зъби, счупен нос, едва говоря. Преби ме зверски без причина. Влюбен бил в моя познат и от ревност просто изля цялата си злоба. Депозирах жалба в полицията, надявам се да го открият. Този травестит е опасен, можеше да ме убие“, разказа тогава Силвия пред репортер на „Струма“.

Историята се повторила преди няколко дни с брата на близначките, който бил пребит в София и сега лежи със счупена челюст в националната клиника „Пирогов“. Дали той се е забъркал в нещо и побоят над него има някаква връзка с дрогата, превозвана от сестра му полицайка, е въпрос, на който ще търсят отговор криминалистите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук