Миналата седмица изненадващо журналистът от bTV Антон Хекимян хвърли оставка. Малко след това стана ясно, че това е така, защото той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партия ГЕРБ.

Но оказа се, че не само той се гласи за политическа кариера. Рано тази сутрин стана ясно, че бившата му колежка Мария Цънцарова е министър, а Златимир Йочев е шеф на правното ведомство… или поне така им е казал ChatGPT. Това странно признание направи именно Йочев.

Повод за признанията бе колежката им Натали Трифонова, която в ефир реши да „разговаря“ с ChatGPT.

Тя реши отново да попита изкуствения интелект коя е Мария Цънцарова, а отговорът и този път бе доста изненадващ. Според ChatGPT тя е българска певица, която има много фенове у нас с изпълненията си и се подвизава в „Гласът на България“.

Това предизвика сериозен смях в колегите й, а самата Цънцарова призна: „Винаги ми е било мечта да блесна на голямата сцена!“.

„Че сега на малка ли си“ – жегна я колегата й Ивайло Везенков и допълни: „Какъв е изводът - ChatGPT се опитва да ни приземи. Няма значение, че ви дават по телевизията, вие сте никому неизвестни!“.

Тук и колегата им Златимир Йочев се пошегува, че за него няма да има нови „разкрития“, тъй като е министър на правосъдието и „отдавна е потулил всичко в папки“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук