Голям смях падна в студиото на „Тази сутрин“. Темата обаче беше повече от сериозна – последиците след потопа в Царево. Това не трогна особено гостът, който бе не кой да е, а министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

Още в началото на разговора той даде вид, че става въпрос за нещо забавно. Но темата в ефира на bTV беше далеч от това. Не търсим сензация с тези редове. Всеки е бил на нашето Черноморие и всеки се е „опарил“ от чистотата му.

„Не бих нарекъл водата след потопа мръсна“, заяви екоминистърът.

Той уточни, че морето е замърсено с отпадъци, както след всяка буря, но това не означава, че водата е мръсна. „Морето е море, поглъща отпадъците, те се разнасят. Това, което виждаме сега е, че се изчиства“, коментира Попов.

Министърът цитира и две проучвания, според които замърсяване има по плажните ивици.

Тръби

Относно снимките на тръби по Черноморието, които бяха оголени след наводнението, екоминистърът коментира, че обяснението за дъждовна вода е достоверно.

И в този момент тлъста муха започна упорито да кръжи около него. В момента, в който коментира фекалните води по нашето Черноморие. Съдба.

„Тука някаква муха се върти“, каза той и изгони неканеният гост от лицето си. Но всеки знае, че мухите са нахални и тя продължи да тормози министъра.

Мария Цънцарова едвам сдържаше смеха си и се прикриваше, но без успех. Смешната муха не прощава.

„Това, което разбрахме, е, че тръбите са законни. Дали те са направени както трябва и дали при порой не се смесват с битови води, това е друг въпрос“, добави Попов.

Да не се връщаме към черните и кошмарни часове в Царево. Хора загинаха, щетите са за десетки милиони. Всички ще помним този ужас. Със сълзи, а не с усмивка!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук