Брутален побой нанесоха двама маскирани цигани над 13-годишния ученик от СУ „Христо Ботев“ във Враца. Оказва се, че поръчителка на побоя е ученичка, пише BulNews.


Както БЛИЦ писа в четвъртък, около 18.30 часа, на улица „Тодор Каблешков“ в района на Кооперативния пазар във Враца, двамата биячи са причакали детето пред дома му, повалили го на земята и няколко минути го ритали като животно. 


Минути по-късно, свидетели на побоя подали сигнал на тел. 112 и на мястото пристигнали полиция и линейка. Пребитият ученик бил закаран в болница, където раните му били обработени и е настанен за лечение. Той е изпаднал в безсъзнание, но врачанските лекари овладели тежкото му състояние.

Криминалистите бързо разкрили извършителите на бруталния побой и ги арестували. Оказало се, че това са двама цигани, които изпълнили поръчка на тяхна приятелка. През деня пребитото момче се скарало с нея и тя директно го заплашила с побой, а няколко часа по-късно заплахата станала реалност. 

Според източник, пожелал анонимност, поръчителката е И. Т. от Враца. По-рано през деня момчето се скарало с нея и тя директно го заплашила с побой, а няколко часа по-късно той бил нападнат от 17-годишния Владислав С. и 16-годишния Любо Л.
 Разследването по случая е приключено и е образувано досъдебно производство, което е изпратено в районната прокуратура във Враца. 

Снимки: Bulnews.bg