Пътник, които трябва да лети с полет на Wizz Аir от София за Дортмунд сигнализира пред БЛИЦ за голямо забавяне. По думите на читателя ни причината е тренировка на армията за празничният парад. В същото време потърпевшият се оплаква от поведението на персонала на авиокомпанията. Ето какво пише до редакционната ни поща. 

Хубаво е да отразите случващото се в момента с полет на Wizzair от София за Дортмунд. 

Полетът беше насрочен за 06:25ч. на 05.05.23, но в 02:06ч. получихме съобщение, че излитането се забавя за 10:00ч. на 05.05.23. 

След дългоочакваният бординг в самолета ни съобщиха, че има забавяне с още мин. 1 час поради тренировка на армията за празничният парад на 06.05.23  

Персоналът на Wizzair се държи крайно надменно и некооперативно, никаква информация за потенциалното забавяне мин. 1 час не беше предоставена на пътниците преди качването в самолета, въпреки че тренировката е била планирана най-вероятно седмици по-рано. 

До момента хората са получили като компенсация само по 1 кроасан с шоколад. С цялата си наглост Wizzair предлага on-board service срещу заплащане по време на чакането в самолета.

Ситуацията е както винаги, деца плачат, хора недоволстват, авиокомпанията е пасивна и не прави необходимото, за да предостави очакваното обслужване. Независимо че говорим за нискотарифна компания, хората все пак са платили билети и имат права, които не се зачитат", посочва читателят ни.

Проверка на БЛИЦ в сайта на летище София показва, че има забавяне на полета. Статусът на полета е 

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук