Потресаващ случай на насилие на работното място, упражнявано от собственик на магазин в София по отношение на негов служител, лъсна, след като името на петричанката учителка и инфлуенсър Мая Стефанова бе замесено в голям скандал.

Младата жена беше обвинена, че е откраднала пари от касата на магазина, в който е работила, а видеозапис показва, как точно Стефанова е бръкнала в касата и е извадила известна сума.

От сайта struma.com са се свързали с учителката Мая Стефанова от Петрич и тя разказа своята истина. Насилие и заплахи от страна на собственик на търговски обект, заради отказа на момичето да бъде "негова". Като доказателство за интимното му предложение и заплахи, жертвата на насилие на работното място, прилага чатове с въпросния Иван.

Ето какво ни разказа Мая: 

Накратко ще се опитам да разкажа моята история, но съм много притеснена, простете ми, ако мислите ми са разпокъсани, но да те обвиняват в нещо, което не си извършил, да ме наричат крадла и за това близките ми да научават от медиите, ми дойде прекалено, така започва разказа си Мая Стефанова. 

Познавам сина на собственика на въпросния магазин от 10 години, бяхме гаджета. През лятото си търсех допълнителна работа и затова започнах да работя и при Иван в магазина за месо и колбаси. Държа да подчертая работила съм по 12 часа, нямам спонсори, а работя на 3 работи, като учител, давам частни уроци, и в случая в магазина като трета работа.

Работя много, за да мога да се издържам и пътувам, не си търся някой да ме издържа. т. е не си търся любовник с пари, както твърди собственикът на магазина. Търсила съм честна работа! След като започнах работа се започнаха подмятания, ти ще бъдеш моя, покани за вечери, опитваше се да ми пуска ръка докато минава зад касата, това също го има записано от камерите.

След като разбра, че си имам приятел и не желая да имам нищо общо с него, той все пак си има жена и дете вече, стана агресивен и груб. Започнаха ежедневни обиди и заплахи…

Казах, че искам да напусна, но ме задължиха да работя до 28-ми август, защото той бил на море и дотогава нямало кой да работи. Получавах постоянно заплахи от него, че няма да си получа заплатата, че ще ме съсипе, пребие, опитвал се е и да ми посяга няколко пъти.

Реших в деня, в който той замина за море да си взема последната заплата, която ми дължаха. Взех си я от касата и си тръгнах. Не се върнах повече….

А вие как бихте реагирали в тази ситуация, след като човека има пари, познанства и възможности и може да изпълни заплахите си?. Радвам се, че се отървах от това и опитът  му да ме съсипе ще се окаже неуспешен, подала съм жалба и ще си заведа дело, никой няма право да ме снима и разпространява снимките ми, без мое съгласие.

Имам доказателства, че се крият осигуровки, данъци, работех за една заплата, а той ми превеждаше остатъка от собствената му сметка, работи се по 10-12 часа, затова персонал няма, аз започнах след като напуснаха двама служители, никой не се задържа защото си мислят, че са недостижими във Салумерия Дианджело-София!

Нека се знае името им, скоро проверка ще установи и докаже всички нередности, за които говоря. Може да видите и чат със заплахите му, имам още много такива и извлечение, че заплатата се плаща под масата, без да я обявяват и плащат данъци и осигуровки за нея.

От личната му сметка ми изплаща половината заплата като основание - захранване, а от сметката на фирмата само парите, на които ме осигуряват!

Това да изложиш някой в днешно време става лесно с пари, но агресията и безнаказаността за такива хора за съжаление ще продължи И най-важното! Не съм крадла, нищо не съм откраднала, взех си от касата това, което ми дължаха и си тръгнах! 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук