Свирепа буря вилнее северно от София в района на Петрохан, Бучин проход и Искрец, съобщават за БЛИЦ очевидци. Излива се пороен дъжд, светкавици и гръмотевици разцепват небето. В столицата засега остава предимно слънчево, но по небето се гонят облаци и няма да е изненада, ако в следобедните часове и тук се разрази буря.


Новата седмица започва с високи температури и условия за летни бури на много места в страната. В 11 области в Западна България е обявен жълт код за временно интензивни валежи, придружени от гръмотевици и градушки.

Живакът в термометрите ще скочи максимум до 33 градуса. В София най-високата очаквана температура е 28 градуса.

По Черноморието ще бъде мрачно. Главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Температурата на въздуха ще достига 23-27 градуса, а тази на водата - около 22-23.

Във вторник ще има повече слънчеви часове през първата половина от деня. По-късно обаче, отново над Източна България и крайните западни райони, ще превали и прегърми.

В сряда валежите ще обхванат цялата страна. На юг от Бургас се очакват проливни дъждове.

В четвъртък и петък ще бъде по-хладно, с разкъсана облачност и по-слаби валежи. Температурите леко ще се понижат.

 

 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.