Неврокопчанинът Георги Самандов бе назначен за заместник-министър на енергетиката. Това стана със заповед на служебния премиер Стефан Янев, който назначи трима зам. министри на икономиката и един зам. министър на енергетиката.

Георги Самандов е син на генерал Атанас Самандов, който беше командващ на Съвместното командване на силите, а след като през 2014 г. бе освободен от военна служба, две години беше секретар по отбраната на президента Росен Плевнелиев, пише Struma.bg.

Георги Самандов е 33-годишен, завършил е Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ в Благоевград, магистър по електроенергетика и електрообзавеждане от Техническия университет в София.

От декември 2013 г. до настоящия момент е директор „Енергийни пазари“ в компания от сектор енергетика. Преди това е работил като търговски представител и инженер-енергетик също в компании от системата. Живее в София със съпругата си, която също е от Гоце Делчев. Имат две деца – момче на 4 години и момиче на година и половина.

Георги Самандов е съдружник във фирма „ Строй – консулт 2002” ООД, чието седалище е в Благоевград, на бул. „Васил Левски” №49, показа справка в Търговския регистър. Дружеството е регистрирано през 2010 г. с капитал от 5000 лв., като другите съсобственици са брат му Николай Самандов и Димитрина Ганева, която е управител на фирмата.

Георги Самандов е съдружник и управител в софийското дружество „Мост енерджи газ” ООД, което е регистрирано на 21 март тази година на адрес бул. „България“ №118 с капитал от 100 лв., в което съсобственици са „Мост енерджи“ АД и Тони Латева, адвокат в софийската колегия.