Температури през април месец ще са от минус 2 градуса до 29 градуса. Температурите ще са около и малко под нормите. Това заяви синоптичката Гергана Малкоданска, пременила се в красив розов костюм в тон с пролетта и хубавото време.

"Април винаги може да ни изненада. Това е месецът, който се свързва с увеличаване на слънчевите часове и по-високи температури. Никога не е изключено нахлуването на студен фронт и снеговалежи. Много е характерно за април денят да започне слънчево, но да завърши с буря", споделя тя. 
 

"От 1 до 5 април ни очаква слънчево време. На втори април само ще има понижение на градусите", обясни тя.

"Между 6 и 10 април ще има захлаждане и превалявания. Ще има повече дъждовни дни", предупреждава Малкоданска.
 

Тя разкри и какво ще е времето по Великден: "Почти всяка година на Великден вали. Тази година прогнозата също е такава, но както казах, това е нещо обичайно", заяви тя.

"Между 11 и 12 - между 15 и 18 април ще има повечко превалявания в страната. Тук ще усетим това, за което вече говорих - сутрин ще е топло, а следобед ще вали", заяви Малкоданска. 
 

По думите й между 20 и 30 април ще има по-високи температури.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната