Ще завършим януари с доста динамично време. Това заяви синоптичката от НИМХ Анастасия Стойчева в ефира на БНТ.

По думите ѝ преминаването в събота на един студен фронт ще доведе до понижаване на температурите, в неделя отново ще се повишат.

"Днес ще го усетим и с вятъра, който ще задуха. Ще повиши дневните температури. Започваме следващата седмица отново с динамично време.", уточни тя. 

Първи-втори февруари ще са свързани с преминаването на атмосферно смущение и ще има възможност да вали дъжд или сняг.


Следващата такава възможност през февруари ще е около 5-6.

Един фронт ще виси на изток от нас, което означава, че ще влияе с ниски температури.


С началото на следващия месец ще има условия за валежи от дъжд и сняг. В София ще е сняг, но в източните части на страната – дъжд.

Минималните температури днес ще са -8 - -10 градуса, докато покрай Дунав около -4 - -5 градуса

Петък ще е един от най-топлите дни, които очакваме през януари. През февруари първите девет дни не очакваме много студени температури. Отиваме към период с динамично време, ще имаме дъжд и сняг.

От 6 до около 20-и се сменя циркулацията, по-често ние ще бъдем под влияние на антициклонално време, което значи, че валежите няма да са толкова много.

Оставаме с откритите въпроси, които сме задали. Никой не ни е отговорил. Досега нашият институт не е бил никога политически зависим, посочи Стойчева относно предстоящото преместване на НИМХ към МОСВ.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.