Вече дни наред се радваме на хубаво пролетно време. Март обаче ще ни поднесе изненада още в началото на новата седмица.

През почивните дни времето ще продължи да е топло, с повече облаци в събота, но почти без валежи. Още в понеделник следобед и главно във вторник обаче средиземноморски циклон ще донесе над Балканите и над страната ни дъжд, а в планините дори сняг. Това показват средносрочните модели за времето, съобщава "Дарик".

Температурите чувствително ще се понижат и максималните във вторник следобед вече ще са до 5-6 градуса. Вятърът от запад, а по-късно и от североизток ще се усили. В Предбалкана и по високите западни полета е възможно да има и сняг.
В планините ще се образува нова снежна покривка, което ще е добре за любителите на зимните спортове, тъй като ще удължи сезона. Възможно е да има и транспортни проблеми през старопланинските проходи и в Родопите.

Кратката зима обаче ще отмине само за 24 часа и още в сряда времето ще започне чувствително да се подобрява. Дневните температури все пак ще останат ниски. Сутрешните градуси в сряда и четвъртък на места ще бъдат под нулата.
 
До края на следващата седмица времето ще е сравнително добро. Температурите след бързото захлаждане ще продължат да се повишават. След 16 март нови средиземноморски циклони ще влияят на времето над страната. Ще последва ново влошаване и дни с валежи от дъжд, а в планините и от сняг.Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.