На фона на топлото ноемврийско време до сега в страната, последният ден на месеца, както и първите дни на месец декември температурите значително ще се понижат. Това каза в ефира на „Твоят ден” синоптикът от НИМХ Красимир Стоев. По думите му динамичното време през седмицата по-често ще се определя от Средиземноморските циклони.

„Температурите днес в страната са в широки интервали, като на места вече в Югоизточна България са отчетени стойности от 17 градуса. Големите температурни интервали за страната ще се запазят и през следващите дни. От тази нощ ни очаква падане на градусите под нулата и сняг на места”, обясни синоптикът.

До утре вечер валежи от сняг ще има и в Североизточната част на страната, придружени от силен вятър, както и условия за виелици и навявания.


В същото време жълт код за обилни дъждове е в сила за 19 области на страната днес. Това показва справка на сайта на Националния институт по метрология и хидрология към БАН. В Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич валежите ще бъдат съпроводени със силни пориви на вятъра.

През деня облачността ще бъде значителна. Преди обяд ще вали главно в северната половина от страната, а следобед по-интензивно в Южна България, където ще прегърми.

 

 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.