През новата седмица ни очаква нормализиране на температурите, които постепенно ще се понижават. Това каза пред "Фокус" дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Анастасия Кирилова.

„В понеделник максималните температури в по-голямата част на страната ще са между 30 и 35 градуса. През всеки следващ ден температурите ще се понижават с градус или два. От петък до неделя максималните температури ще са между 25 и 30 градуса“, коментира тя.

По думите ѝ в понеделник в югозападните и северозападните райони ще има условия за временно интензивни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. „Ще има и условия за градушки. Във вторник на места в Северна и Западна България ще има отново явления, които са типични за лятото – краткотрайни валежи, гръмотевични бури, в отделни райони и градушки.

В сряда на повече места в Източна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

В четвъртък и петък на отделни места в страната ще има изолирани и краткотрайни превалявания“, обясни тя. Анастасия Кирилова допълни, че за момента вероятността за валежи през събота и неделя и малка.
 
Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.